Home - Competentiemanagement
Competentiemanagement


Talent bevorderen en behouden.

Voor een organisatie is het van levensbelang zich te vernieuwen en innoveren, om steeds mee te kunnen blijven gaan met de snelle ontwikkelingen in de markt en, afhankelijk van de gekozen koers, voorop te lopen in de steeds meer concurrerende omgeving. Voor alle leden van de organisatie is het derhalve een must om binnen het eigen werkterrein steeds verder te groeien en door te ontwikkelen.
Hiervoor is competentiemanagement een uitermate geschikt gereedschap. Door middel van competentiemanagement kunnen de leden van uw organisatie hun talenten blijven ontwikkelen op het individueel afgesproken ontwikkelingspad.

Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit helpt u een passend competentie managementmodel en systeem in te richten opdat u optimaal gebruik kan maken van het talent dat u in huis heeft.

Speerpunten van ons model zijn:

  • Matchen van functieprofiel en competentieprofiel;
  • Samenhang tussen functies, competenties en doorgroeimogelijkheden bepalen (horizontale of verticale doorstroming);
  • Teamanalyse & -coaching met betrekking tot competenties;
  • Opzet en invulling van het Persoonlijk Ontwikkelplan, gericht op de ontwikkeling van competenties;
  • Vaststellen competentiemodel voor invulling en ontwikkeling managementfuncties (Management Development Programma, Leiderschapsanalyse);
  • Inzet van training & ontwikkeling, coaching & counseling voor de ontwikkeling van de individuele competenties.

Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw competentiemanagementmodel en -systeem. De visie van de stichting aangaande de maatwerkbenadering staat hierbij centraal.