Home - Werkwijze
Werkwijze


Via het aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden en aangeven welke acht gegevens u geverifiŽerd wilt hebben. Vervolgens dient u een verklaring te ondertekenen, waarin u aangeeft geen bezwaar te hebben tegen het checken van uw gegevens en het opnemen van uw certificering in ons bestand. Wij gaan de gegevens na die door u zijn opgegeven. Dit zijn ook de gegevens die wij certificeren. Wij doen bij deze service uitdrukkelijk geen achtergrond of inhoudelijk onderzoek, wij verifiŽren slechts de door u opgegeven kwalificaties.

Vervolgens stellen wij de juistheid van uw CV-gegevens vast en nemen wij samen met u de resultaten door. Indien deze gegevens juist zijn, geven wij een certificaat van juistheid voor deze gegevens af, dat wij u per post doen toekomen. Verder nemen wij uw gecertificeerde gegevens op in onze beveiligde database, die u te allen tijde digitaal kunt inzien. Tijdens het certificeringsproces maken wij gebruik van Solution XL, een programma dat het proces begeleidt en u de gelegenheid biedt op de hoogte te blijven van de stand van zaken van uw aanvraag.

Om de certificering zo betrouwbaar en eerlijk mogelijk te laten verlopen, biedt Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit de werkgever bij wie u solliciteert de mogelijkheid het certificaat te verifiŽren vanuit onze beveiligde database. Daarnaast kunt u kiezen om middels onze online database (anoniem) uw CV openbaar te maken voor werkgevers die aangesloten zijn bij de Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit. U kunt deze keuze aangeven op het aanmeldingsformulier. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt, tenzij u aangeeft uw CV ter beschikking te willen stellen aan onze openbare database.

Inherent aan de Curriculum Vitae Certificering is een onderzoek naar de juistheid van uw identificatiegegevens. Daarom verzoeken wij u altijd om samen met de toestemmingsverklaring een kopie van uw legitimatiebewijs op te sturen.